Hoe zie jij jezelf?

Hoe zie jij jezelf?

Hoe zie jij jezelf? Het lijkt een makkelijke en onschuldige vraag. Maar er kan een ingewikkeld dubbelzinnig patroon achter huizen waar je behoorlijk last van kan hebben. 

En dat patroon wil ik graag met je delen.

Wij mensen kijken allemaal door een bepaalde bril naar het leven, naar situaties en naar anderen. Niemand heeft dezelfde bril op. We zien allemaal alles anders. Dat maakt het leven mijns inziens ook zo interessant ????

Maar als we terug gaan naar de vraag die ik je net stelde: Hoe zie jij jezelf? Dan kan deze bril behoorlijk in de weg zitten. 

Wat er namelijk kan gebeuren is dat jij denkt dat anderen jou zien door dezelfde bril die jij op hebt. 

Ik zal dit even toelichten. Stel dat jij iemand bent die ontevreden is met jouw lichaam en je ziet een afgetrainde, super strakke persoon waarvan jij alleen in je stoutste dromen mag hopen dat hij of zij jou ziet staan. 

Dit zie en hoor ik vaak om mij heen gebeuren. ‘nee joh, ik ben toch helemaal niet zijn of haar type’.
En wat we daarmee eigenlijk doen is dat we invullen wat die ander mooi en aantrekkelijk zou vinden door vanuit onze bril te kijken. 

Maar even gechargeerd. Een kale man hoeft toch ook niet per se op kale vrouwen te vallen.

Dus waarom zou een afgetraind iemand alleen maar oog hebben voor afgetrainde partners? Misschien houdt hij of zij juist wel van een beetje vet en houvast.

En dit is natuurlijk invullen wat ik doe. Maar de positieve kant op ???? Want ik kan me voorstellen dat je hem zelf misschien al vaak genoeg de andere kant ingevuld hebt, als in, dat jij er slechter uit komt.

En dat wil ik hiermee zeggen. Geef anderen de kans om jou te zien zoals zij jou zien. Hou niet vast aan jouw eigen overtuiging over wat mooi of lelijk zou zijn en hoe jij je daartoe zou verhouden. 

Dat zorgt er namelijk voor dat je verstard, dat je strak in je energie komt te zitten, dat het niet lekker stroomt en wat krijg je dan? Precies, die afgetrainde man of vrouw die jouw ideaalbeeld heeft ziet jou niet staan. Want je laat jezelf niet zien, want je hebt jezelf al afgeschreven. Alles is energie namelijk ????

Maar als jij anderen de kans geeft om jou echt te zien zoals je bent, zonder sturing vanuit jouw bril, dan kan de energie gaan stromen. Dan kan jij vanuit jouw kern zíjn. Dan kan je vrij bewegen. En weet je wat, dán ben je aantrekkelijk, dan ben je jezelf, dan ben je in contact met jezelf en dat trekt mensen aan ????

Dus succes hiermee volgende zomer op het strand, of in de supermarkt ????laat je me weten hoe het ging?

Meer hierover? www.annevanhoorn.com ll 0618482104

Related Posts